سبک زندگی سالم

تغییر زندگی را از خودت شروع کن

سبک زندگی سالم

تغییر زندگی را از خودت شروع کن

۲ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ما بخش عمده روز خود را در محل کار هستیم، بنابراین داشتن یک میز و صندلی مناسب برای سلامتی‌مان واجب و ضروری است. در ادامه‌ی مطلب، به تعریف ارگونومی، دلایل اهمیت ارگونومی در محیط کار، علامت‌های هشداردهنده در مورد وضعیت نامناسب تجهیزات ارگونومی محیط کار و صدمات ناشی از آن می‌پردازیم؛ همچنین برسی می‌کنیم مهم‌ترین تجهیزات ارگونومی در محیط کار چیست تا برای جلوگیری از بروز آسیب‌های فیزیکی، آن‌ها را تهیه کنید

 

تعریف ارگونومی در محیط کار چیست؟ 

کلمه ارگونومی از لغت یونانی ارگون (Ergon) به معنای شغل و لغت نوموس (Nomos)، به معنای قوانین، ایجاد شده است. به همین دلیل، می‌توان گفت ارگونومی در محیط کار به قوانین محیط کار برای افزایش بهره وری و راحتی افراد شاغل در آن محیط، گفته می‌شود. ارگونومی به مجموعه موارد ابزار، محیط و طرز قرارگیری بدن می‌گویند. صحبت در خصوص وضعیت بدن و محیط کمی سخت است اما داشتن ابزار مناسب موردی است که می‌تواند تفاوت به‌سزایی ایجاد کند

محیط کار ارگونومیک شامل میزهای کاری و کامپیوترهای قابل‌تنظیم، صندلی‌های با طراحی ارگونومیک و صفحات زیرپایی در زیر میز برای استراحت‌دادن به پاها است. کارکنان شاغل در چنین محیطی به‌ راحتی به کنترل دما، تهویه هوا، نورهای قابل ‌تنظیم و انبارها دسترسی دارند.

زمانی که ارگونومی در محیط کار رعایت شود همه‌چیز در فاصله بسیار مناسبی از افراد قرار می‌گیرد و فرد برای دسترسی به ابزار موردنیازش به خم‌شدن بیش‌ازحد یا چرخاندن کل بدن نیاز ندارد. تمام این عوامل باعث می‌شوند که استرس افراد در طول روز و در حین کارکردن، کاهش پیدا کرده و بهره‌ وری آن‌ها افزایش یابد. تجهیزات مناسب می‌ توانند تفاوت بین یک محیط کار راحت و خلاقانه را با محیطی ناراحت که منجر به کاهش خلاقیت می‌شود، رقم بزنند.

 

دلایل اهمیت ارگونومی در محیط کار 

سازمان‌ها باید ارگونومی در محیط کار را جدی بگیرند. در محیطی که ارگونومی رعایت نشده باشد، نه‌ تنها آسیب به کارکنان روزانه افزایش می‌یابد بلکه کاهش بهره‌وری سالانه کاملا آشکار خواهد بود. در ادامه بیان می‌کنیم دلایل اهمیت ارگونومی در محیط کار چیست

اگر ارگونومی در محیط کار لحاظ نشود، کارکنان دائما با این موارد روبه‌رو هستند:

  • عدم دسترسی به ابزار و تجهیزات؛
  • فشار بیش‌ازحد بر بدن و چشم‌ها؛
  • وضعیت نامناسب بدن؛
  • در معرض لرزش قرار‌گرفتن؛
  • کیفیت نامناسب هوا.

سلامتی کارکنان

مهم‌ترین دلیل اهمیت ارگونومی در محیط کار، حفظ سلامتی کارکنان است. کارفرما مسئول حفظ سلامت جسمی و ذهنی کارکنان خود در محیط کار است. هنگامی که طراحی محیط کار ضعیف باشد، کارکنان دائما در معرض خطرهای مختلف مخصوصا آسیب‌های اسکلتی و عضلانی خواهند بود. در نتیجه کافرما باید ارگونومی در محیط کار را اجرا کند.

ما بخش عمده روز خود را در محل کار هستیم، بنابراین داشتن یک میز و صندلی مناسب برای سلامتی‌مان واجب و ضروری است. در ادامه‌ی مطلب، به تعریف ارگونومی، دلایل اهمیت ارگونومی در محیط کار، علامت‌های هشداردهنده در مورد وضعیت نامناسب تجهیزات ارگونومی محیط کار و صدمات ناشی از آن می‌پردازیم؛ همچنین برسی می‌کنیم مهم‌ترین تجهیزات ارگونومی در محیط کار چیست تا برای جلوگیری از بروز آسیب‌های فیزیکی، آن‌ها را تهیه کنید

 

منبع

  • مونا معتمدزاده
  • ۰
  • ۰

گرما زدگی ،یک بیماری مرتبط با گرما است ،که می تواند زمانی که شما در معرض دمای بالا قرار می گیرید، رخ بدهد و اغلب با کم آبی بدن همراه است ، در ادامه به بررسی علائم و نشانه ها ، راههای درمان و پیشگیری از گرما زدگی خواهیم پرداخت.

دو نوع گرما زدگی وجود دارد:

کاهش آب :

علائم، عبارتند از:تشنگی بیش از حد، ضعف، سر درد، و از دست دادن هوشیاری.

 

کاهش نمک:

علائم شامل تهوع و استفراغ، گرفتگی عضله و سرگیجه می باشند.

گرچه گرما زدگی به دلیل گرمای شدید نیست، اما این چیزی نیست که به راحتی انجام شود بدون مداخله مناسب، گرما زدگی می تواند تا سکته پیش رود، که ممکن است به مغز و سایر ارگان های حیاتی آسیب برساند و حتی باعث مرگ شود.

علائم گرمازدگی:

شایع ترین علائم و نشانه های گرمازدگی ،عبارتند از:

  • گیجی
  • ادرار تیره (نشانه کم آبی)
  • سرگیجه
  • غش کردن
  • خستگی
  • سردرد
  • گرفتگی عضله یا شکم
  • تهوع، استفراغ یا اسهال
  • پوست رنگ پریده
  • عرق ریختن زیاد
  • ضربان قلب سریع

 

درمان های اولیه و اقدامات خانگی برای رفع گرمازدگی:

اگر شما یا هر کس دیگری علائمی از گرمازدگی داشته باشید، ضروری است که فورا از گرما خارج شوید و ترجیحا در یک اتاق تهویه مطبوع استراحت کنید اگر نمیتوانید داخل بروید، سعی کنید نزدیکترین مکان خنک و مکان سایه را پیدا کنید سایر راهبردهای توصیه شده، عبارتند از:

مایع زیاد بنوشید (از کافئین الکل اجتناب کنید)

هر لباس تنگ و یا غیر ضروری را در بیارید.

یک دوش خنک، حمام یا حمام بدون وان بروید.

سایر اقدامات خنک کننده، مانند:پنکه یا از حوله های یخ استفاده کنید اگر این اقدامات ظرف مدت 15 دقیقه نتواند شما را درمان کند، کمک های اورژانسی را پیدا کنید، زیرا گرمازدگی می تواند تا سکته پیشرفت کند.

بعد از اینکه گرمازدگی شما رفع شد، در هفته پیش رو شما باید حساسیت بیشتری نسبت به دمای بالا داشته باشید. بنابراین بهتر است از آب و هوای گرم و فعالیت های سنگین اجتناب کنید تا زمانی که دکتر شما بگوید که می توانید فعالیت های طبیعی خود را از سر بگیرید.

راههای پیشگیری و جلوگیری از گرمازدگی

هنگامی که شاخص گرما بالا است، بهتر است در معرض هوای مطبوع قرار بگیرید. اگر شما باید به بیرون خانه بروید، می توانید با انجام این مراحل از گرمازدگی جلوگیری کنید:

لباس های سبک وزن، رنگ روشن، لباس های گشاد و کلاه لبه دار پهن بپوشید. ازکرم ضد آفتاب استفاده کنید.

برای جلوگیری از کمبود آب مایعات زیاد بنوشید. مقدار زیادی آب، آب میوه یا آب سبزیجات را در روز بنوشید. از آنجایی که گرمازدگی می تواند به دلیل کاهش نمک باشد، توصیه می شود که یک نوشیدنی ورزشی غنی از الکترولیت در طول دوره های گرمای شدید و رطوبت جایگزین آب شود.

 

از دکتر خود در مورد بهترین نوع مایع و چقدر باید بنوشید سوال کنید.

توصیه عمومی برای کسانی که ورزش متوسط ​​و شدید دارند، نوشیدن 17 تا 20 اونس مایع دو تا سه ساعت قبل از ورزش است و اضافه کردن نوشیدن هشت اونس آب درست قبل از تمرین توصیه می شود. در طول ورزش، شما باید هفت تا ده اونس آب هر 20 دقیقه مصرف کنید، حتی اگر احساس تشنگی نکنید. همچنین، نیم ساعت بعد از تمرین، 8 اونس دیگر بنوشید.

هنگام ورزش و یا کار در خارج از منزل، احتیاط بیشتری انجام دهید.

از مایعات حاوی کافئین یا الکل اجتناب کنید، زیرا هر دو ماده می توانند موجب از دست رفتن مایعات و گرمازدگی ایجاد کنند.

منبع

  • مونا معتمدزاده